Sa 42 godine dočekao da brani za reprezentaciju na Euru i zaplakao od sreće

Ispunio san

Sa 42 godine dočekao da brani za reprezentaciju na Euru i zaplakao od sreće

A. Čaušević

Mnogi sportisti tokom karijere sanjaju da predstavljaju svoju zemlju na velikoj sceni. 

Upravo to je na Evropskom prvenstvu u rukometu dočekao 42-godišnji golman portugalske reprezentacije Humberto Gomes koji je upisao svoje prve minute na nekom od velikih takmičenja.

Gomes je dobio pet minuta u duelu između Portugala i Mađarske, a poslije susreta nije uspio sakriti emocije - zaplakao je od sreće.

Inače, Portgualci su meč riješili u svoju korist rezultatom 34:26 te će u subotu za peto mjesto igrati protiv Njemačke. Gomez je uspio upisati jednu odbranu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Iskusni golman je cijelu svoju karijeru proveo u rodnoj zemlji, trenutno je član BC Brage s kojom je 2016. godine osvojio EHF Challenge Cup.

Top Komentari

sport1
Nisu mu to uopste bile prve minute, vec one protiv Norveske
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi