Selektor Obrvan najavio turnir u Osijeku, želi svima dati šansu

Posljednje pripreme pred EP

Selektor Obrvan najavio turnir u Osijeku, želi svima dati šansu

Edmir Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas putuje u Osijek gdje će nastupati na "Croatia Cupu".

Na ovom prijateljskom turniru bh. rukometaši će odmjeriti snage s Hrvatskom i Rusijom i to će biti posljednje pripreme pred nastup na Evropskom prvenstvu.

Prije samog polaska u Osijek, stigle su dobre vijesti jer su svi u reprezentaciji negativni na testiranju na koronavirus.

"To je odlična vijest, živjeli smo u neizvjesnosti jer je ovo period godine kada je dosta ljudi u hotelu. Bojao sam se zaraze, kao što vidimo u drugim reprezentacijama ima mnogo problema. Svaki dan nosi novu neizvjesnost, zarazu možete pokupiti dok hodate kroz hodnik. Ovo je već na ivici regularnosti što se tiče uvjeta za pripreme za EP, od svakodnevnih testiranja, nošenja maski, izolacija, smanjenog broja kontakata i druženja", izjavio je Obrvan.

Hrvatska je ostala bez dvojice važnih igrača pred turnir jer su Cindrić i Duvnjak bili pozitivni na obaveznom PCR testiranju.

"Uprkos tome oni su odlučili da se turnir igra. Očekuju nas dvije dobre provjere pred odlazak na EP. Želja mi je da dam šansu i rasporedim minutažu ovoj grupi igrača koja putuje, da probamo istrenirati odnosno potvrditi na utakmicama neke stvari što treniramo, da ne izlažemo velikim naporima stalno istu grupu igrača. Želja nam je da se pokažemo u što boljem svjetlu protiv te dvije jake reprezentacije i vjerujem da hoćemo", dodao je selektor bh. tima.

Reprezentacija BiH na turniru u Osijeku 6. januara (16:45 sati) igrat će protiv Hrvatske, a dan kasnije u istom terminu protiv Rusije.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Evropsko prvenstvo otvorit će utakmicom protiv Švedske koja se igra 13. januara od 20:30 sati, a dva dana kasnije sastat će se s Češkom. Posljednji meč u grupi na programu je 17. januar od 18 sati protiv Španije. Sve te utakmice bit će odigrane u Bratislavi.

Izjava selektora Ivice Obrvana pred put u Osijek na Croatia cup

Posted by Rukometni savez BiH on Wednesday, January 5, 2022

Top Komentari

KIKSERI
od srca želim sve poraze
1 5
samir49
Ima li prijenos turnira u Hrvatskoj? Ja sam vidio da rtl prenosi ali ce vjerovatno da zalede za nas iz BiH!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi