Sjajna partija Vranješa u pobjedi njegove ekipe
Foto: EPA

Dobra partija našeg pivota

Sjajna partija Vranješa u pobjedi njegove ekipe

S. Grebović

Jučer je u okviru 1. mađarske lige Tatabanya na svom parketu savladala ekipu Dabasa rezultatom 28:19.

Tatabanya je dobar dio posla obavila već nakon prvih 30 minuta kada je vodila sa 19:11, a do kraja rutinski meč privela kraju.

Zapaženu rolu u pobjedničkom taboru imao je i bh. reprezentativac Vladimir Vranješ koji je postigao pet golova, dva manje od prvog strijelca Vojovića. U poraženom sastavu bolji od ostalih bio je Halasz koji je postigao četiri gola.

Novom pobjedom su sebe dodatno zacementirali na trećoj poziciji iza neprikosnovenog dvojca Szegeda i Vesprema.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Podsjetimo, selektor Bosne i Hercegovine Bilal Šuman, uvrstio je Vranješa na preliminarni spisak putnika na EURO na kojem će naša selekcija igrati u grupi D zajedno sa domaćom Norveškom, Francuskom i Portugalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi