SP za rukometašice: Crna Gora i Slovenija pobjedama osigurale narednu fazu takmičenja
FOTO - EPA

Bez iznenađenja

SP za rukometašice: Crna Gora i Slovenija pobjedama osigurale narednu fazu takmičenja

A. Beganović

Današnji program Svjetskog prvenstva za rukometašice je protekao bez iznenađenja, odnosno favoritkinje su opravdale očekivanja, a kolo prije kraja prve faze u narednu su se između ostalog plasirale reprezentativke Crne Gore i Slovenije.

Reprezentativke Crne Gore su nakon Kameruna savladale i Paragvaj (41:26) te su tako osigurale nastup u narednoj fazi takmičenja, a posljednji meč grupe protiv Mađarske, koja se također plasirala u narednu fazu, odlučit će s koliko bodova će među 24 najbolje.

Danas su Crnu Goru do pobjede vodile Pavičević sa devet, te Mugoša sa osam pogodaka, dok su Insfran sa sedam, te Leiva, Mieres i Vergara sa po četiri pogotka bile najefikasnije kod Paragvaja.

Mađarska je u 2. kolu grupe B bez većih problema nadigrala Kamerun. Slavile su Mađarice rezultatom 39:20.

Itana Grbić (Crna Gora) je postigla pet golova

U grupi D do drugih pobjeda u isto toliko mečeva stigle su Slovenija i Francuska. Slovenke su nakon trijumfa nad Islandom, danas snage odmjerile sa Angolom koja je dobro namučila Francusku u 1. kolu.

No, nisu reprezentativke Angole danas uspjele ponoviti igru od prije par dana, iako su do sredine drugog dijela bile potpuno u igri, odnosno vodile su 19:18, no u posljednjih 15-ak minuta na terenu je postojala samo jedna ekipa, ona iz Slovenije.

Oglasi

Kako se bližio kraj susreta tako je prednost Slovenki rasla za konačnih 30:24. Varagić sa pet, te Abina, Ljepoja i Stanko sa po četiri pogotka su bile najefikasnije kod Slovenije, dok su Guialo sa šest, te Machado i Carlos sa po pet pogodaka bile najefikasnije kod Angole.

Alja Varagić je sa pet pogodaka bila najefikasnije kod Slovenije

Francuska je pitanje pobjednika u duelu sa Islandom riješila u prvom poluvremenu kad je napravila prednost od 10 razlike (20:10). U drugom dijelu su Francuskinje malo smanjile gas, pa je na kraju konačan rezultat glasio 31:22.

U posljednjem kolu grupe D sastaju se Slovenija i Francuska, te Angola i Island. Pobjednice iz prvog susreta u narednu fazu će prenijeti maksimalni broj bodova, dok će pobjednice iz drugog susreta se kvalifikovati među 24 najbolje reprezentacije na svijetu.

Poljska u najuzbudljivijem meču slavila protiv Japana

Najzanimljiviji meč i to sasvim očekivano odigrali su Poljska i Japan u okviru grupe F. Pobjednik se nije znao do samog finiša u kojem su se bolje snašle Poljakinje. Slavile su na kraju rezultatom 32:30, pa su nakon dva kola na maksimalnom učinku od četiri boda.

Kobylinska sa 11, te Balsam sa pet pogodaka su bile najefikasnije kod Poljske, dok su Aizava sa šest, te Sasaki i Matsumoro sa po pet pogodaka bili najefikasnije kod Japana.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kobylinska (11 pogodaka) i Hatsumi u duelu

U ovoj grupi Njemačka je savladala Iran sa ubjedljivih 45:22, pa će sa Poljskom u posljednjem kolu igrati za maksimalni broj bodova u drugom krugu. Iran i Japan će igrati utakmicu za plasman u narednu fazu takmičenja.

I u grupi H oečkivani rezultati. Češka je nadigrala Argentinu rezultatom 31:22, a Nizozemska Kongo sa ubjedljivih 40:20. Nakon dva kola Češka i Nizozemska imaju po četiri boda i u trećem se međusobno sastaju, dok su Argentina i Kongo bez bodova i ove dvije reprezentacije će u međusobnom duelu odlučiti koja će u drugu fazu takmičenja..

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi