Totalni fijasko Srbije! Crnogorci osvjetlali svoj obraz, ali zajedno sa Srbima će kući!
Crna Gora slavila protiv Srbije, no i jedna i druga selekcija su završile EURO.

Ex-Yu duel na EURO-u

Totalni fijasko Srbije! Crnogorci osvjetlali svoj obraz, ali zajedno sa Srbima će kući!

E. Ganibegović

Srbija i Crna Gora završile su nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj u rukometu. Danas su se u 3. kolu međusobno sastale ove dvije selekcije, Srbija je još i gajila neke nade za prolazak dalje, ali Crna Gora je slavila. 

U okviru 3. kola grupne faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj, sastali su se rukometaši Srbije i Crne Gore. Rezultatom 29:30 je slavila Crna Gora.

Uvodne minute nisu donijele pogodak, ali zato je treća minuta donijela jedan od najboljih poteza u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Očigledno je to dalo krila Crnoj Gori. Uslijedila je serija od 3:0 Crnogoraca, a Srbija se do samog kraja meča nije uspjela rezultatski vratiti.

Držali su Crnogorci tri razlike sve do samog kraja poluvremena, kada je Srbija ipak zaigrala malo bolje i prišla na -1 (15:14).

Oglasi

Međutim, Crna Gora golom otvara i drugo poluvrijeme. Srbija je uspjela da u tri navrata dođe do neriješenog rezultata (16:16, 17:17 i 18:18), no ponovo je uslijedila bolja igra Crne Gore.

Išli su Crnogorci još nekoliko puta na maksimalnih +3, Srbija je pokušavala i činila utakmicu neizvjesnom do kraja, ali nije uspjela.

Stigla je Srbija na 28:28, pa je Crna Gora povela. Preko Radivojevića iz penala Srbija šest sekundi do kraja stiže do poravnanja, ali Crna Gora nakon tajm auta dolazi do još jednog gola i velike pobjede. 

Mađarska i Island idu dalje

Crna Gora je tako pobijedila jednu utakmicu na Evropskom prvenstvu, dok je Srbija upisala drugi poraz uz remi s Islandom.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Znači to da će obje selekcije kući. Srbija je i imala neke šanse (trebala im pobjeda uz trijumf Mađarske nad Isladnom, pa bi se gledala gol razlika).

Od 20:30 u ovoj grupi se sastaju Mađarska i Island i jasno je da će to biti utakmica za prvo mjesto, dok su obje selekcije već sigurne u sljedećoj fazi.

Top Komentari

user1677191664
Nek gledaju nasi iz zmajevi kako se igra kontra,,kako se korisiti brzi Centar i krilo,,i kako se gine za svaku loptu za svoju drzavu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi