Beograd drhti, Srbi plaču: Ovo je trenutak zbog kojeg od večeras ne mogu podnijeti najdraže komšije

Veliki neuspjeh

Beograd drhti, Srbi plaču: Ovo je trenutak zbog kojeg od večeras ne mogu podnijeti najdraže komšije

A. Čaušević

Crna Gora je nanijela Srbiji težak i bolan poraz na Evropskom prvenstvu u rukometu u posljednjem kolu grupne faze. U Minhenu je bilo 30:29 za Crnogorce i to poslije neizvjesne završnice. 

Crnogorci obično slove za "najdraže" komšije Srbima, međutim nakon večerašnjeg meča teško da će biti slučaj pošto su im nanijeli jedan od najtežih poraza u historiji te reprezetnacije.

Srbija je na kraju grupnu fazu završila na četvrtom mjestu što je svakako bolan udarac za rukomet u toj zemlji.

Još u dvorani u Minhenu neki od navijača Srbije su od silnog razočarenja pustili suzu jer su se nadali da u grupi u kojoj su još Mađarska i Island mogu do druge grupne faze.

Pobjednik je odlučen u posljednjoj sekundi kada je mrežu Srbije poslije odbijene lopte zatresao Grbović. 

Tokom cijelog meča Srbija nije imala rješenje za popularne Lavove koji su igrali odlično i na kraju su zasluženo slavili.

Oglasi

Da stvar bude bolnija Crna Gora je ostala i bez svog najboljeg igrača golmana Nebojše Simića koji je bio odličan na startu, ali je zaradio crveni karton. 

Ovaj poraz dodatni je udarac za Srbe pošto bi se vrlo lako moglo desiti da će morati igrati baraž za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. 

Došli su da dosta ambicija u Njemačku, vjerovali su da će igrati u drugoj grupnoj fazi, međutim već početak godine donio je veliki neuspjeh za Srbiju.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Nedavno su nisu proslavili ni vaterpolisti Srbije koji su ostali bez završnice na Evropskom prvenstvu u vaterpolu.

Velike nade Srbi polažu i na nastup fudbalera na Evropskom prvenstvu, ali ostaje da se vidi da li će proći grupu sa Slovenijom, Engleskom i Srbijom.

Top Komentari

gojazni_shljivack
Srbi su monstruozan genocidan narod.
2 2
user1574859714
Da novinarcic prati redovno rukomet sto bi trebao,znao bi da Srbija u rukometu ves godinama nema uspjeha i nekih rezultata velikih. Tako da nije preveliko iznenadjenje kad se izgubi od jake ekipe Crne Gore
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi