Reprezentativcu Srbije ugrožena karijera: Mišići mu otkazali preko noći, niko ne zna šta se dešava
Katastrofalne vijesti za srpski sport (Foto: AFP)

Užasne vijesti

Reprezentativcu Srbije ugrožena karijera: Mišići mu otkazali preko noći, niko ne zna šta se dešava

M. Šljivak

Dvadesetogodišnji Stefan Dodić mogao bi prerano i prinudno okončati svoju rukometnu karijeru. Talentovani reprezentativac Srbije i igrač Vojvodine ima ozbiljan problem i preko noći je izgubio 30 posto mišića.

Mladi 20-godišnji rukometaš Srbije Stefan Dodić našao se u ogromnim zdravstvenim problemima zbog kojih mu je ugrožena karijera.

Trener RK Vojvodina Boris Rojević otkriva kako je Dodić izgubio 30 posto mišića preko noći i da su svi u klubu u pravom šoku kada su čuli šta se desilo.

"Ne znam šta će biti s njim i njegovom karijerom", zabrinuto je za Sportski žurnal rekao trener Boris Rojević i dodaje:

Oglasi

"Dodić je ustao jutros i izgubio je dio mišića. Niko ne zna zašto i zbog čega. Izgubio je 30 posto mišića."

Rojević tvrdi da će apsolutno sve učiniti kako bi se našla prava dijagnoza za mladog rukometaša. Neće stati dok se ne nađe pravo rješenje.

"Zaista sam šokiran i tužan. To dijete je trebalo da bude neko ko će nositi našu reprezentaciju i Vojvodinu u narednim godinama. U šoku sam otkako mi je kondicioni trener saopštio to.

"U klubu ćemo učiniti sve da nađemo sve doktore, po cijeloj Evropi i da vidimo šta je prava dijagnoza. Dosadašnja nije bila prava jer je dobio zeleno svjetlo da igra, ali..."

Oglasi

Stefan Dodić jedan je od najtalentovanijih srednjih bekova u svijetu. Igrao je za Metalurg iz Skočja, Ohrid, Vardar, Vive Kielce, Zagreb i Celje. Prošle godine je došao u Vojvodinu.

Radi se o momku koji je najmlađi strijelac u historiji Lige prvaka, a s juniorskom reprezentacijom Srbije osvojio je prvenstvo Evrope.

Na tom turniru 2022. godine u Portugalu ponio je nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) i predviđala mu se zaista velika karijera.

Nadamo se svakako da će mladi srpski rukometaš biti dobro, da će se ubrzo otkriti problem i da će nastaviti blistavu karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi