Četiri Bosanke na spisku rukometne velesile

Pripreme za SP

Četiri Bosanke na spisku rukometne velesile

H. Zilić

Sredinom ove godine bit će održano Svjetsko prvenstvo za rukometašice u kategoriji U20.

Jedna od reprezentacija koja će biti favorit za medalju je Švedska.

Šveđanke su poznate kao rukometna velesila, a i objavili su spisak igračica na koje računaju za pripreme U20 reprezentacije od 21. do 24. aprila.

Ono što je posebno zanimljivo na spisku se nalaze i četiri djevojke koje imaju bh. porijeklo.

Tako će šansu za nastup na SP-u u dresu Švedske tražiti Emma Nuhanović, Melina Pilav, Hanna Popaja i Irma Kočanović.

Pomeute djevojke su bile i kandidatkinje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali obzirom da je u nas rukomet na izdisaju rukometna sila poput Švedske nije ni trenutka čekala i pozvala je djevojke u svoju reprezentaciju.

Iako još juniorke, pomenute djevojke igraju ozbiljan rukomet za seniorske ekipe i sigurno će u budućnosti napraviti zavidne karijere.

Top Komentari

celikze
Sve dok genocidasi i uzp hovna sjede po savezima a nase ckapi se lizu sa njima ovo ce biti rezultat.Sretno djevojke igrale bi vi za BiH pod nekim drugim okolnostima.Tako bi i Vaha bio trener BiH ali neprijatelji BiH nikada ne spavaju dok bosnje nonstop drijemaju.
2 1
EMSrebrenica
E Bosanci i Hercegovci patriote uzmite više sve sportske saveze u svoje ruke ....A mrzitelji BiH neka idu u druge države tj.svoje otadžbine i matice pa nek tamo blokiraju rad...Ko želi da blokira rad saveza po kratkom postupku odmah isključiti iz istog...Treba da ima mjesta za sve narode i narodnosti u sportu,al ako neko opstruira rad nema šta tu da traži....Bošnjaci,Hrvati,Srbi,Romi,Židovi i svi ostali dobro došli a mrzitelji BiH nema šta da se pitaju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi