Švedski reprezentativac teško povrijeđen, drama se odvijala tokom rođendana njegove mame

Ničega se ne sjeća

Švedski reprezentativac teško povrijeđen, drama se odvijala tokom rođendana njegove mame

E. Škorić

Švedski rukometaš Lucas Pellas završio je u bolnici s teškim povredama nakon nesreće koju je imao na rođendanu svoje mame.

Prošlogodišnji evropski prvak doživio je potres mozga i slomljenu ključnu kost nakon što je dvaput pao tokom rođendanske zabave svoje mame.

"Ljekari nisu pronašli odgovor zašto se to dogodilo", rekao je.

On ke prošle godine ostvario najveći uspjeh u karijeri i sa Švedskom osvojio zlato na Evropskom prvenstvu, a nastupao je i na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, no izostao je u sastavu za mečeve kvalifikacija za EP.

Razlog izostanka su ozbiljni zdravstveni problemi koje je igrač platio boravkom u bolnici.

Tragična situacija dogodila se tokom rođendana igračeve majke u njegovom rodnom gradu Stockholmu, tokom igre shuffleboarda.

Oglasi

"Na pola utakmice uhvatila me muka i otišao sam na WC. Na putu mi se zavrtjelo u glavi, a kada sam otišao na WC, izgubio sam svijest i pao licem na pod. Bilo je kao da je neko upravo ugasio svjetlo", rekao je Pellas za Aftonbladet.

"Ne znam koliko sam dugo ležao, ali kad sam se probudio, još uvijek sam bio tamo sam. U čistoj panici i šoku pokušao sam izaći odatle, ali sam se opet onesvijestio i srušio. Kad sam se probudio, oko mene je bilo mnogo ljudi koji su se pitali što mi se dogodilo".

Pellas je brzo prebačen u bolnicu gdje je utvrđeno da je pretrpio potres mozga i slomljenu ključnu kost.
Osim toga, imao je brojne posjekotine po glavi i licu. Razlozi igračeve nesvjestice još nisu poznati.

"Ljekari nisu našli odgovor zašto se to dogodilo, što je teško. Ne znam šta da izbjegavam ili o čemu da razmišljam. Jesam li nešto pojeo? Pregledali su i srce, no tamo je sve izgledalo super. Sada se osjećam dobro i od tada nisam ništa osjetio. Ali to je još uvijek vrlo zastrašujuća situacija koju očito želite izbjeći u budućnosti", dodao je.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ostat će na pretragama u Montpellieru, gdje trenutno nastupa.

"Nema naznaka da imam epilepsiju, ali to će se provjeriti. Rukomet ide u drugi plan kad se ovako nešto dogodi", istakao je uz napomenu da mora da pauzira šest do osam sedmica

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti