Tri velike francuske zvijezde večeras se opraštaju od Eura

Kraj jedne ere

Tri velike francuske zvijezde večeras se opraštaju od Eura

Rukometna reprezentacija Francuske danas će protiv naše Bosne i Hercegovine odigrati svoj posljednji susret na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Francuzi su šokantno ispali već nakon dva kola grupne faze jer su izgubili mečeve od Portugala i Norveške. To je jedno od najvećih razočarenja u poljednjih 20-ak godina za Francuze, a ovaj neuspjeh označit će i kraj jedne ere, barem kada je u pitanju Evropsko prvenstvo.

Od reprezentativnog dresa, što se tiče Eura, opraštaju se tri ogromne zvijezde - Michael Gigou, Luc Abalo i Cedric Sorhaindo. Oni su nedavno poručili kako će im eventualni nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju biti posljednji turnir za Francusku što znači da trenutno igraju posljednji Euro.

Ukoliko Francuzi kroz kvalifikacije ne izbore plasman u Tokio, evidentno je da će ovo biti ujedno posljednji meč za pomenuti trojac na velikim takmičenjima za Francuze.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Inače, treba dodati i to da se od reprezentativnog dresa Bosne i Hercegovine večeras oprašta jedan rukometaš a riječ je o Muhamedu Toromanoviću koji je član nacionalne vrste još od davne 2003. godine.

Inače, susret Francuska - BiH igra se s početkom od 18.15 sati u dvorani Trondheim Spektrum.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti