U Lokomotivi razočarani nakon Goražda: Niko nema pravo na kaubojsko ponašanje

Upisali poraz jednim pogotkom razlike

U Lokomotivi razočarani nakon Goražda: Niko nema pravo na kaubojsko ponašanje

S. Mlaćo

Ovog vikenda bilo je veoma uzbudljivo na parketima Premijer lige BiH za rukometaše. U Goraždu su snage odmjerili domaće Goražde i Lokomotiva iz Brčkog, a domaći su na kraju slavili 24:23.

Ipak, u redovima Brčaka razočarenje. Ističu da se doaća publika ponašala krajnje nekorektno, ali i da su na kraju uložili žalbu na regularnost utakmice.

Oglasili se na svojoj zvaničnoj facebook stranici.

"Poštovani sportski prijatelji, ljubitelji rukometa, navijači, sugrađani usljed nemilih scena koje su se zbile na utakmici u Goraždu dužni smo da Vam se obratimo.

Imamo mladu ekipu, vrijednu, momke koji su čisti profesionalci,trenera koji je profesionalac i sa svima smo spremni sportski da se nadmećemo.

U našem klubu treniraju Šerif, Pavle, Domagoj svi su oni prve korake naučili kod nas i mi smo neizmjerno ponosni na to.
Svi naši igrači su naša najveća vrijednost i mi ćemo po svaku cijenu zaštititi svoje igrače i trenere.

Argumentovano i u skladu sa propozicijama obratili smo se svim relevantnim organima saveza i institucijama države.
Mulj u kojem se nalazi rukometni sport BiH ne daje za pravo nikome i nigdje kaubojsko ponašanje.

Krilatice "Ne znate gdje ste došli" ostale su u prošlom vijeku.
Igrali smo u Visokom i Gračanici pred više navijača nego u Goraždu u sjajnoj atmosferi, dočekani i ispraćeni kao sportisti, a ne kao "Četnici".

Trudili smo se da utamice organizujemo u skaldu sa propozicijama, u Brčkom do sada ni jedna ekipa nije bila napadnuta ni fizički ni verbalno, nismo bušili gume, jurili službena lica, krali vrijeme.Sve to nije bilo moguće vidjeti u Brčkom.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

I za kraj, neposredno po završetku utakmice najaviili smo žalbu na regularnost utakmice.
Danas ćemo sve to dokumentovati i poslati nadležnima.
Zahvaljujemo se svim sportskim prijateljima koji su nam dali podršku, ima Vas puno i zajedno ćemo pokrenuti stvari na bolje, negledajući kako se ko zove i odakle dolazi", stoji u saopštenju.

Top Komentari

baraba
Kakav crni profesionalac pa taj trener je udario delegata posle utakmice...
2 0
normala
I prošle godine rađene su čarolije da Goražde ostane u elitnom takmičenju, zato ove godine misle da mogu raditi šta hoće i provode KRKANLUKE.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi