Ubjedljiv poraz Vogošće u Atini

Nemoćni protiv AEK-a

Ubjedljiv poraz Vogošće u Atini

Rukometaši Vogošće doživjeli su poraz od AEK-a u prvom meču 3. kola EHF Challenge kupa.

Cjelodnevni put u Atinu i neigranje nekoliko prvotimaca ostavilo je traga na ekipu Edhema Sirće koja je kao nominalni domaćin na kraju ubjedljivo poražena, a konačan rezultat glasio je 41:22 u korist AEK-a.

Od starta se AEK nametnuo kao znatno kvalitetniji tim i na odmor je otišao s devet golova razlike, a ni u nastavku Vogošćani nisu imali rješenje za raspoložene Grke koji su svaku grešku koristili i na kraju došli do zaslužene pobjede. 

U taboru Vogošće unatoč porazu nisu bili pretjerano nezadovoljni, ponajviše jer su izvukli pouke i 'dobili' mladog Bekira Čardakliju koji je sa 16-godina velikom AEK-u uspio da odbrani čak tri penala i sakupi 25 minuta na golu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"AEK je pokazao da je veliki klub i da nije slučajno u vrhu EHF takmičenja", poručili su iz Vogošće.

AEK i Vogošća sutra će, dodajmo i to, od 19:00 sati odigrati i revanš meč u Atini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi