Završen Prvi međunardni turnir rukometnih veterana i veteranki "Dječaci sa Drine"

Skup asova u Goraždu

Završen Prvi međunardni turnir rukometnih veterana i veteranki "Dječaci sa Drine"

E. Škorić

U Goraždu je održan Prvi međunardni turnir rukometnih veterana i veteraki "Dječaci sa Drine", na kojem se publici predstavilo preko stotinu učesnika iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH.

U svijetu čuvenu tradiciju goraždanskog rukometa, grada koji je još pedesetih godina prošlog vijeka otvorio vrata ovom sportu. A rukomet, rukometaši, posebno slavna generacija „ Dječaka sa Drine“ ,a potom i rukometašice su mu uzvratili brojnim uspjesima.

Mlada umjetnica iz Goražda Džejla Ramović je simboličnom pjesmom pozdravila sve učesnike i učesnice turnira na svečanosti otvaranja. Pjesmom "Kako je lijepo vidjeti te opet" nekadašnji asovi rukometa pokazivali su radost zbog novog susreta.

Rukometni veterani iz Pljevalja najuspješniji i osajači pehara za pobjednika turnira

U konkurenciji pet ekipa veterana najviše umijeća, snage i vještine demonstrirala je ekipa „Rudara“ iz Pljevalja“ (Crna Gora), drugo mjesto osvojio je tim Nove Gradiške (Hrvatska) a treće mjesto pripalo je ekipi „Sloboda“ iz Tuzle ( BiH).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Drina, Goražde i njegovi stanovnici, njihovi domaćini iz ekipa veterana i veteranki rukometa Goražda, osvojili su srca gostiju. I kako rekoše u obraćanjima u ime organizatora Eso Hurić i Nudžeim Džihanić, rukomet je široko raširio ruke grada da dočeka za sve dobre i drage ljude, sportiste, pa je tako bilo i za ovaj turnir o kome će se dugo pričati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi