Džumhur izborio finale, očekuje ga veliki skok na ATP listi
FOTO: Guliverimage

Turnir u Istanbulu

Džumhur izborio finale, očekuje ga veliki skok na ATP listi

Haris Zilić

Bh, teniser Damir Džumhur iza sebe ima sjajnu sedmicu na Challenger turniru u Istanbulu i nakon dugo vremena gledat ćemo ga u finalu jedno teniskog turnira.

Damir je u polufinalu danas sa 2:0 po setovima savladao Nicka Hardta iz Dominikanske Republike.

Naš teniser je bio blagi favorit u ovom duelu i to je opravdao sjajnom igrom na terenu.

Prvi set Džumhur je dobio sa 6:4, a slična igra i u drugom setu gdje je jedan brejk Damiru bio dovoljan za 6:3 i konačnih 2:0.

U sutrašnjem finalu Džumhur će igrati protiv Lukasa Kleinea iz Slovačke koji je treutno 155. teniser svijeta.

Oglasi

Odličnim igrama u Istanbulu i plasmanom u finale Džumhur je obezbijedio skok na ATP listi oko 50 mjesta. Na turnir je došao kao 211. reket svijeta, a sada ima poziciju oko 165. mjasta.

Ako osvoji turnir mogao bi se vratiti među 150 tenisera svijeta što bi bio skok za oko 70 mjesta.

Svakako da Damirova forma raduje pred naredni vikend kada u Mostaru naša Davis Cup reprezentacija igra duel protiv Njemačke.

Challenger Istanbul, polufinale:

Damir Džumhur - Nick Hardt 2:0 (6:4, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi