Dobijao je Federera i velikane, a zatim je u BiH postao heroinski ovisnik: Tada je krenuo moj pakao!

Dobijao je Federera i velikane, a zatim je u BiH postao heroinski ovisnik: Tada je krenuo moj pakao!

M. Šljivak

Mnogi talentovani sportisti nikada ne uspiju da dostignu sami vrh.

Talenat ne bude samo dovoljan na putu do velike karijere, a pravi primjer za to je teniser iz Srbije Nikola Gnjatović.

Njemu se predviđala velika karijera. Bio je talenat kakav se ne viđa često, ali sve je propalo kada je stigao u Bosnu i Hercegovinu da radi kao trener.

Gnjatović je postao ovisnik u heroinu i tako je uništio snove da postane vrhunski teniser. Nekada je dobijao Rogera Federera, Marata Safina i druge velikane.

"Iza mene su bila imena poput Ive Karlovića i Ivana Ljubičića, a bio sam prvak u svim uzrastima. Dobijao sam Rogera Federera, Marata Safina, Fernanda Gonzaleza", priča Gnjatović za srbijanske medije.

Bio je jedno vrijeme u inostranstvu. Kamp u Barceloni je napustio 1999. godine kako bi bio uz roditelje, a zatim je dobio ponudu od kluba Prohema iz Brčkog koji mu je nudio mjesto trenera.

Na njegovu žalost to je i prihvatio. Sarađivao je s prijateljem koji je bio ovisnik o heroinu i ubrzo je i on počeo da se drogira.

"Nažalost, družeći se sa njim nisam izdržao i prvi put sam uzeo heroin sa 21. godinom. Tada kreće moj pakao. Upadam u dugove, u teške narkomanske krize, počinjem da kradem ne bih li došao do droge. Pokušavam da se i dalje bavim tenisom, ali mi ne ide. U to vrijeme mi se i porodica raspada, u životu mi je potpuni haos. Više od deset puta sam bio u bolnici. Punih 17 godina sam prolazio kroz strahote koje droga nosi sa sobom. Nisam dao da me pobijedi, uspio sam da se izborim i sada sam tri godine čist", rekao je Nikola.

Top Komentari

ryan.giggs
Jesi k. Iz Barcelone u Brčko, a takav talenat.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi