Igrao se s vatrom: Agresivni Đoković ismijavao novinara zbog pitanja, sve mu se vratilo

Scena iz 2016. godine

Igrao se s vatrom: Agresivni Đoković ismijavao novinara zbog pitanja, sve mu se vratilo

Admin Čaušević

Neoprezno nabijanje loptice Novaka Đokovića je koštalo izbacivanjem s US Opena.

Srbijanski teniser je i ranije imao sličnih incidenata, ali sve se završavalo bez posljedica jer nije pogodio nekog od navijača ili službenih lica.

Na jednom od turnira igranom 2016. godine novinar je pitao Đokovića da li se plaši da li bi ga nabijanje loptica moglo skupo koštati.

Prilikom odgovora Đoković je zauzeo agresivan stav, rekao je novinaru da je nevjerovatan, da uvijek iskopa neke stvari, da je to nevjerovatno.

U nastavku diskusije novinar je pitao Srbina zašto nastavlja da radi te stvari, na što je uslijedio odgovor:

"Nastavljam da radim te stvari? Zašto me onda ne suspenduju?"

Moglo bi biti opasno da pogodite nekog od gledatelja, nastavio je novinar, a Đoković je zauzeo još agresivniji stav.

"Moglo bi, a isto tako je danas mogao padati snijeg, ali nije. Želite reći da sam jedini teniser koji pokazuje frustracije na terenu. To nije problem za mene."

Četiri godine kasnije Đokoviću se sve vratilo na najgori mogući način. Dugo se Srbijanac igrao s vatrom, a na kraju se opekao i to na turniru na kojem je bio apsolutnni favorit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi