Tužna ispovijest slavnog sportiste uz samo odigrani jedan meč: "Uz sva pića i žene imam 57 godine"

Sezona za njega kao da je ukleta

Tužna ispovijest slavnog sportiste uz samo odigrani jedan meč: "Uz sva pića i žene imam 57 godine"

Admin Čaušević

Aktuelna sezona kao da je prokleta za Nicka Kyrgiosa, čiji se povratak na teren nakon jedinog ovogodišnjeg meča (poraz u prvom kolu u Stuttgartu protiv Wua prošlog mjeseca) još uvijek prolongira. 

Ovaj 28-godišnji Australac je najavio da će se povući s turnira ATP 500 u Washingtonu koji se igra sljedeće sedmice turnira. Riječ je o takmičenju kojeg je osvojio prošle godine te će izgubiti ogroman broj bodova..

Kontorverzni teniser koji je trenutno na 35. mjestu ATP liste će nazavati čak 50 poziciji te će biti na ivici da ispadne iz Top 100.

Od operacije koljena zbog koje je početkom godine morao pauzirati i propustiti Australian Open, preko povrede zadobivene tokom pljačke njegove majke, do problema sa zglobom zbog kojeg je propustio Wimbledon, Nick prošao je kroz mnogo toga u posljednje vrijeme i u svjetlu njegove istrošenosti, ne samo fizičke i njegove posljednje izjave su poprilično znakovite.

Kyrgiosa su pitali hoće li igrati dugo poput Novaka Đokovića (36), a njegov je odgovor bio otvoren:

Oglasi

"Nema je*ene šanse, apsolutno ne. Brate, nema šanse da ću igrati do 33. godine, to je ludo. Obećavam, kad se oprostim više me nećete vidjeti."

"Kalendar je izmakao kontroli. A ja starim i starim", kazao je finalista Wimbledona 2022. te dodao: "Imam 28 godina, da, ali uz sva pića i tulumarenje, imam 57 godina".

Kyrgios nije obeshrabren zaokretom u svojoj karijeri i nedavno je odlučio svojoj kolekciji dodati još jednu tetovažu.

U Los Angelesu čak pet tattoo majstora mu je prekrilo cijela leđa ogromnim dizajnom na temu Pokemona.

Tokom karijere Australac je do sada skupio sedam ATP titula, a najbolji ranking je imao u oktobru 2016. godine kada jebio sedmi teniser na svijetu.

Do sada je turnira uspio zaraditi ogromnu cifru, preciznije oko 12.5 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi