Nick Kyrgios pokazao fanovima šta su mu izvadili iz koljena: "Mali pogled na ovo"
Australci su imali velika očekivanja od Nicka Kyrgiosa ove godine na Australian Openu, ali on je na kraju morao odustati od turnira (Foto: Instagram)

Australac odustao od Australian Opena

Nick Kyrgios pokazao fanovima šta su mu izvadili iz koljena: "Mali pogled na ovo"

Midhat Šljivak

Teniska zvijezda Nick Kyrgios povukao se s Australian Opena dan pred početak turnira, a razlog odustajanja je povreda koljena i bolovi koje kontroverzni teniser više nije mogao trpiti.

Nick Kyrgios odustao je od nastupa na Australian Openu i tako je razočarao australske navijače koji su od njega očekivali velike stvari u Melbourneu.

Međutim, bol u koljenu bila je prevelika da bi 27-godišnji teniser nastupio. Pregledi su otkrili da ima blago pucanje meniskusa te ogromnu cistu.

Kyrgios je razočaran što ne može igrati. Tvrdi da mu se srce slama što ne može nastupiti pred svojim navijačima.

"Uništen sam što ne mogu igrati na svom terenu, ali i iscrpljen od svega. Ovo je bilo zaista brutalno i to pred jedan od najvažnijih turnira u karijeri", rekao je Kyrgios i dodaje:

"Nije mi lako. Ovo je moj turnir, imam divne uspomene i očekivao sam mnogo jer sam bio jedan od favorita. Ovo je brutalno. Sada se samo radujem ono što slijedi. Osjećaji su pomiješani, ali to je život. Sve je ovo dio sporta", govori sjajni teniser.

Oglasi

Australac je potom objavio i fotografiju ciste koja mu se nalazila u koljenu. Izgleda zaista užasno.

"Mali pogled na ono što mi je bilo u koljenu", napisao je Kyrgios.

On će operaciju koljena obaviti u njegovom rodnom gradu Canberri. Neće to biti komplikovan proces jer se ne radi o težoj povredi meniskusa.

"Uopšte ne sumnjam da ću se vratiti na svoj vrhunac", poručio je Kyrgios pred operaciju.

Australac je trenutno 21. teniser svijeta i njegovo ponašanje i olako shvatanje igre je ono zbog čega nikada nije bio na vrhu ATP liste.

Australian Open je prvi Grand Slam turnir sezone i kompletnu ponudu pronađite na sajtu Volcanobet kladionice!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi