"Silovao me na našem vjenčanju!" - teške optužbe za jednog od najboljih tenisera svijeta
Foto: Instagram

Gruzijac u problemima

"Silovao me na našem vjenčanju!" - teške optužbe za jednog od najboljih tenisera svijeta

Eldar Ganibegović

Nikoloz Basilashvili (34. ATP) eliminisan je u ponedjeljak u prvom kolu ATP 1000 turnira u Cincinnatiju. 

Gruzijac je izgubio 0:6, 1:6 nakon manje od 53 minute igre s Mackenziejem McDonaldom. Njegov pristup igri i sam rezultat indikator su toga da je on glavom negdje van teniskog terena.

Naime, protiv ovog tenisera u toku je kazneni postupak koji vodi Sud u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije. Gruzijski teniser optužen je, između ostalog, za porodično nasilje. U utorak je iskaz dala i njegova bivša supruga.

Basilashvili je uhapšen još u maju 2020. godine, ali je pušten uz jamčevinu. Tada je optužen za fizičko nasilje nad bivšom suprugom Nellom Dorokashvili.

U utorak je ona svjedočila na suđenju u Tbilisiju i iznijela šokantne činjenice.

"Tijekom vjenčanja saznala sam da se viđa s drugom osobom. Na dan vjenčanja žena treba biti sretna, ja sam bila jako nesretna. Izuzetno mi je teško o tome govoriti. On me prvi put silovao na našem vjenčanju", priznala je bivša supruga tenisera, a prenosi portal radiotavisupleba.ge.

Oglasi

Nakon nekog vremena teniser je počeo s nasiljem.

"Jako je boljelo, ali emotivno je bilo još teže. Nisam razumjela šta se dogodilo. Pet-šest mjeseci nakon vjenčanja počeo me ponižavati i vrijeđati, a onda je krenulo i fizičko nasilje. Naprimjer, ulijevao mi je hladnu vodu u uho, čupao me za kosu, stavljao mi hranu na glavu", rekla je Dorokashvili.

Također se govorilo da je gruzijski teniser vrijeđao članove porodice svoje bivše supruge te ju ponižavao tijekom trudnoće. 

Nakon slučaja Benjamina Mendyja, fudbalera Manchester Cityja, ovo je još jedan slučaj u svijetu sporta u kojem se sudi za silovanje. 

Dotaknimo se i samog sporta u ovom članku. Basilashvili ima pet titula na ATP turnirima. Posljednja je bila u Minhenu prošle sezone.

Ove je godine stigao do finala u Dohi, gdje je izgubio 3:6, 4:6 od Roberta Bautiste-Agutema (19. ATP). Najbolji rezultat u karijeru na ATP listi bilo mu je 16. mjesto. 

Top Komentari

vedin
Misliš da muž ne može silovati suprugu? Stvarno si kreten!
4 1
PapaK
Silovao je na vjencanju? Hajde dobro.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi