Senzacionalno srušila Serenu Williams, pa otkrila kako: "Sve je do  teretane..."
Ništa od odbrane naslova

Wang u osmini finala

Senzacionalno srušila Serenu Williams, pa otkrila kako: "Sve je do teretane..."

E. Škorić, foto: EPA

Serena Williams branila je titulu na Australian Openu, ali je ispala već u trećem kolu.

Amerikanka je iznenađujuće poražena od Kineskinje Qiang Wang nakon dva sata i 43 minute borbe i tri odigrana seta.

Wang je prvi set dobila sa 6:4, drugi je pripao Sereni nakon taj-brejka, da bi u setu odluke Kineskinja slavila sa 7:5 uz brejk u posljednjem, 12. gemu.

"Veoma sam sretna zbog toga. Uvijek vjerujem da kad imam svoj dan mogu da napravim ovako nešto. Ne znam koji, ali čini se da je taj ovaj današnji. Veoma sam naporno radila u pripremama i to se isplatilo", kaže Wang.

Kako je pobijedila Serenu?

"Radila sam mnogo u teretani. Naporan rad, a mislim da sam sada fizički daleko jača nego tada".

Također je istakla da je radila na psihičkom planu i da je imala puno samopouzdanja, što joj je na kraju pomoglo da dođe do osmine finala Australian Opena.

Njena naredna rivalka bit će Tunižanka Jabeur koja je izbacila Caroline Wozniacki. Što se ostalih rezultata protekle večeri u ženskoj konkurenciji tiče, Petra Kvitova je izbacila Alexandrovu, Sakkari je bila bolja od Keys, Riske od Njemice Georges, dok je Barty pred domaćom publikom izbacila Rybakinu iz Kazahstana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi