Nezapamćena katastrofa: Srbija u nevjerici, Marko Radulović bi od sramote najradije propao u zemlju
Katastrofalan potez reprezentativca Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva (Foto: Screenshot)

Greška skupo koštala Delfine

Nezapamćena katastrofa: Srbija u nevjerici, Marko Radulović bi od sramote najradije propao u zemlju

M. Šljivak

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Zagrebu od selekcije Mađarske nakon peteraca (5:4) - 10:10. Tragičar je Marko Radulović kojem se desila nestvarna scena.

Marko Radulović tragičar je vaterpolo reprezentacije Srbije. U četvrtfinalu Evropskog prvenstva ovom vaterpolisti se desila istinska tragedija u izvođenju peteraca.

Radulović je bio drugi izvođač peterca kod selekcije Srbije. Uzeo je loptu, a zatim mu se dešava nevjerovatna situacija. Ispada mu lopta iz ruke, te se nakon toga samo mogao uhvatiti za glavu.

Nevjerica je lako uočljuva na licu Radulovića, ali i selektora Uroša Stevanovića. Utakmice se zaista rijetko gube na ovakav način, no nažalost po Delfine, njima se desila istinska katastrofa.

Oglasi

Mađari su s veoma podmlađenim sastavom prošli u polufinale. Veliki je to uspjeh s obzirom na tim s kojim su došli na Evropsko prvenstvo i nema dileme da će ih ova pobjeda napuniti samopouzdanjem.

Srbija s druge strane ide u borbu za plasman. Ne mogu definitivno naše komšije biti zadovoljni ovakvim raspletom situacije jer su definitivno očekivali više protiv oslabljenih Mađara.

Naravno, najteže je Marku Raduloviću. Njemu bi se ovakva greška desila jednom u milion pokušaja, no desila se kada je to najmanje očekivao - u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Hrvatska brani naslov najbolje selekcije Evrope

Vaterpolisti Hrvatske brane naslov najbolje selekcije Evrope pred svojim navijačima u Zagrebu.

Hrvati su prije dvije godine također bili domaćin turnira. EP se igrao u Splitu, a Barakude su u finalu savladale selekciju Mađarske rezultatom 10:9.

Hrvatski vaterpolisti svoje četvrtfinale igraju nešto kasnije. Protivnik im je selekcije Grčke i tu su favorit za prolaz dalje.

Medalju su 2022. godine u Splitu pored Hrvata i Mađara uzeli vaterpolisti Španije.

Top Komentari

CeZenicaLik
Libo me racku za Smrdiju.Pisite radije o Tunguziji
2 0
bk123
To je sport i to se desava...nevalja se radovati tuđoj nesreći jer te brzo kazni troduplo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi