Februar za pamćenje u režiji Elvedine Muzaferije: BiH ima skijašicu u jakosnoj skupini spusta!
FOTO: Guliverimage

Fenomenalan rezultat

Februar za pamćenje u režiji Elvedine Muzaferije: BiH ima skijašicu u jakosnoj skupini spusta!

Haris Zilić

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija nalazi se u sjajnoj formi, a to je potvrdila i utrkom spusta u Svjetskom kupu u Crans Montani gdje je zauzela 18. mjesto i došla do najboljeg plasmana u historiji kada je u pitanju spust u okviru Svjetskog kupa.

Elvedina je ranije ostvarila prvu pobjedu u Evropa kupu, imala je sjajne nastupe na treninzima u švicarskoj Crans Montani, a sve je to podebljalo i njene FIS poene.

Tako će Elvedina sutrašnju utrku spusta u Crans Montani koji je također u okviru Svjetskog kupa po prvi put startati među 30 najboljih skijašica svijeta.

Naša skijašica u subotnjem spustu ima startni broj 28. što će sigurno biti olakšavajuća činjenica u lovu na nove bodove.

Da vam približimo. U brzim disciplinama 15 najbolih skijašica su u prvoj jakosnoj grupi, a u drugoj jakosnoj grupi je još 15, dakle Elvedina je među dvije najjače grupe kada je u pitanju spust.

Oglasi

Ovo je samo dokaz njenog napredovanja posljendjih sezona i vjerujemo da i u subotu može ostvariti dobar rezultat i doći do novih bodova u Crans Montani na stazi koja joj itekako leži.

U nedjelju se u Crans Montani vozi superveleslalom, a naredni vikendi u Val di Fassi još dva superveleslaloma i nakon toga spust i superveleslalom u Kvitifjellu.

Dakle, Elvedina do kraja sezone ima još prilika da podeblja bodovni saldo kako u brzim disciplinama, tako iu ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Kako god sezona završila, naša skijašica je već sada ostvarila najbolji plasman u historiji bh. skijanja u Svjetskom kupu.

Na svom kontu Elvedina ima 19 bodova u spustu i 18 bodova u superveleslalomu, što je ukupno 37 na tabeli Svjetskog kupa.

Top Komentari

vedin
Vi niste normalni! Ako nastavimo slaviti kao uspjehe ovo što je ona napravila onda nikada nećemo napredovati.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti