Dovizioso ostvario pole pred prvu utrku sezone

Pretekao Pedrosu u posljednjim trenucima

Dovizioso ostvario pole pred prvu utrku sezone

Andrea Dovizioso je postavio najbrže vrijeme u kvalifikacijama za prvu utrku sezone u klasi Moto GP, u Qataru. U samoj završnici kvalifikacija Dovizioso je pomakao sa prvog mjesta Danija Pedrosu koji je većim dijelom dominirao.

Na kraju Pedrosa imao minimalan zaostatak od 0.217 sekundi. Pedrosa je iza sebe ostavio klupskog kolegu Marca Marqueza (1:54.437). Na četvrtom mjestu je Andrea Iannone na fabričkom Ducatiju, peti je Yonni Hernandez. Dovizioso je prošle sezone došao na postolje u Holandiji (drugi) te Americi (treći).

Kada je u pitanju Moto2 klasa Sam Lowes je izborio pole position sa 1:59.423. Britanac je u Supersport kategorije 2013. godine osvojio naslov svjetskog prvaka, nakon čega se skrasio u Moto 2 klasi. U debitantskoj sezoni najbolji rezultat je ostvario na VN Australije gdje je bio peti. Danas je bio brži od Francuza Johanna Zarca i Španca Tita Rabata. 

Francuz Alexis Masbou je ostvario najbolje vrijeme u Moto 3 klasi. 27- godišnji vozač Honde ekipe Saxoprint je najbrži krug odradio u vremenu 2:06.170. Prošle godine je Masbou slavio u Češkoj, dok je treći bio u Njemačkoj. Danas je Masbou bio brži od od Isaaca Vinalesa (Husqvarna, Factory Laglisse) sa 0.067 sekundi zaostatka dok je treći Niccolo Antonelli također na Hondi (Ongetta-Rivacold) sa 0.075 sekundi sporijim vremenom

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.