FIA pokrenula istragu incidenta između Vettela i Hamiltona

Nakon incidenta na trci za Veliku nagradu Azerbejdžana

FIA pokrenula istragu incidenta između Vettela i Hamiltona

D. Rakanović

FIA je pokrenula je službenu istragu u vezi incidenta između Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela koji se desio prošlog vikenda na trci za VN Azerbejdžana. 

Iako Nijemac smatra da je za incident trebao biti kažnjen i Hamilton, mnogi smatraju da je Vettel preblago kažnjen i da je zbog nesportskog ponašanja trebao biti diskvalifikovan sa trke. 

Stjuarti na trci u Azerbejdžanu su nakon 32 minute donijeli odluku da Vettela kazne sa 10 sekundi u boksu, a kako prenose mediji bili su vrlo blizu odluke da diskvalifikuju Vettela, ali to nisu učinili kako se ne bi direktno upleli u borbu za naslov svjetskog prvaka. 

FIA će naredne sedmice analizirati sve dostupne dokaze i donijeti konačnu odluku u vezi incidenta prije trke za VN Austrije. 

“Nakon incidenta na VN Azerbajdžana u kojem je bolid broj 5 bio uključen u sudar s bolidom broj 44, FIA će u ponedjeljak 3. jula dodatno istražiti uzroke incidenta kako bi odlučili jesu li potrebne daljnje akcije", naveli su iz FIA-e

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi