"Hamilton je vrlo lagano osvojio naslov"

Tvrdi Fernando Alonso

"Hamilton je vrlo lagano osvojio naslov"

E. Ganibegović

Fernando Alonso je mišljenja kako Lewis Hamilton ove sezone nije imao mnogo problema da dođe do naslova prvaka.

Hamilton je većio dio sezone bio u bliskoj borbi za naslov sa Vettelom, ali je Britanac ipak osigurao četvrti naslov na VN Meksika.

"Lewis je vrlo lagano stigao do naslova ove sezone. Prošle godine vodio je borbu s Nicom do posljednje utrke", rekao je Alonso, nakon čega je dodao:

"Ove godine je bilo prelahko. Mercedes je osigurao naslov četiri utrke prije kraja prvenstva, a Hamilton tri utrke prije završetka sezone. Nadamo se da će ih McLarane-Renault izazvati sljedeće godine."

"U Meksiku nam je falilo brzine na ravninama u borbi s Hamiltonom. Pokušao sam kočiti kasnije i braniti poziciju, ali nije bilo moguće."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi