Jedan ali vrijedan za pobjedu
Pobjednički Audi

Audi opet slavio u Le Mansu

Jedan ali vrijedan za pobjedu

M. Maksimović

Dominacija Audija na legendarnoj utrci 24 sata Le Mansa se nastavlja.Iako su u prvoj trećini utrke ostali bez dva bolida, posada broj 2 je izdržala najveći teret i na kraju je slavila.Jubilarni, deseti, trijumf Audiju su osigurali Švicarac Marcel Fässler,Nijemac André Lotterer i Francuz Benoît Tréluyer.

Druga ekipa Audija je prošla 355 krugova i na kraju je iza sebe ostavila tri ekipe Peugeot tima.Na drugom mjestu su završili Bourdais,Pagenaud i Lamy, dok je postava Sarrazin,Montagny i Minassian na kraju bila treća.Četiri ekipe su bile u igri za pobjedu, ali je Audi ostao na vrhu jer je veliki dio posla odlično obavio André Lotterer u posljednjih sat vremena 79.po redu utrke 24 sata Le Mansa.Od 2000.godine do danas, samo su tri ekipe uspjeli prekinuti dominaciju Audija na ovoj utrci.To je 2003.godine bio Team Bentley, dvije godine kasnije je slavio ADT Champion Racing Team.Ekipa Peugeota je bila najbolja 200.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.