Marquez nakon utrke u Valenciji primio prijetnje smrću

Primio na stotine poziva i poruka

Marquez nakon utrke u Valenciji primio prijetnje smrću

Sezona u Moto GP-u se završila prije dvije sedmice, ali se tenzije još uvijek nisu smirile.

Hondin vozač Marc Marquez je nakon završne utrke sezone u Valenciji primio veliki broj prijetnji smrću i to zbog dešavanja sa posljednje dvije utrke.

Marquez se našao na meti zbog sukoba sa Valentinom Rossijem u Sepangu i zbog toga što nije pokušao preteći Jorgea Lonreza u zavrnoj utrci u Valenciji.

Marquez je istakao da je prve prijetnje smrću dobio dan nakon završetka sezone, a da ukupno primio više stotina takvih poruka i poziva na svoj mobilni telefon.

Ogorčeni fanovi Moto GP-a i Valentina Rossija su za broj saznali na jednom blogu, gdje je bio objavljen.

Kako kažu iz Marquezovog tima, ušlo se u trag osobama koje su prijetile mladom vozaču, ali identitet tih ljudi je još uvijek nepoznat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti