"Napravili smo veliki korak naprijed"
EPA

Smatra Esteban Ocon

"Napravili smo veliki korak naprijed"

E. Ganibegović

Esteban Ocon je jedan od najtalentovanijih vozača Formule 1, a jedan podatak govori dosta toga. Mladi Francuz je 25. puta za redom završio utrku i tako izjednačio rekord najviše završenih utrka od početka karijere koji je držao Max Chilton. 

Vozač Force Indije vjeruje da je njegova ekipa u posljednje vrijeme ostvarila veliki napredak.

"Bio sam zadovoljan našim izdanjem na Suzuki. Odradio sam jednu od bolji utrka ove sezone. Bolid je bio brz cijeli vikend, a isto je bilo i u Maleziji. Osjećam da smo u zadnje vrijeme napravili veliki korak naprijed i vjerujem da možemo biti brzi na preostale četiri utrke", rekao je Ocon.

"Mislim da svi uživaju u Austinu. Grad je zabavan, uživao sam posljednje tri godine. Iako se moramo fokusirati na utrku, boraviš u gradu i osjetiš njegovu atmosferu. "

"Austin je staza na kojoj uživaš jer ima mnogo različitih krivina. Brzi dio je sličan Silverstoneu; duge ravnine nalikuju Monzi, a ima i zahtjevnih krivina na kraju kruga. Prva krivina je neobičan jer ide uzbrdo, možeš kasno kočiti i uzeti različite putanje za ulazak u njega. Teško je preticati, ali postoje šanse u prvoj krivini", dodao je mladi Francuz. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi