Philippe Bianchi: Moramo biti spremni i na najgore

Jules se ne predaje iako prognoze nisu dobre

Philippe Bianchi: Moramo biti spremni i na najgore

Osam mjeseci se Jules Bianchi bori za svoj život. Toliko vremena je prošlo od teške nesreće koja se dogodila prošlog oktobra na VN Japana.

Francuz je određeno vrijeme proveo u bolnici u Yokkaichiju, a onda je prebačen u bolnicu nedaleko od rodne Nice. Bianchi nije više u vještačkoj komi, ali je još uvijek bez svijesti.

" Svaki dan je težak, a znamo da situacija nije dobra. On se bori na sve načine koliko može, ali realno u neurološkom smislu teško da može puno. Svaki dan njegove borbe, svaki je dan naše nade. On je još uvijek živ i to je najvažnije. Mislimo svakog dana o njegovom životu, ali razmišljamo i o smrti jer takva je sitacija. Neurološki, njegov napredak nije onakav kakav bi smo mi želili. Dok postoji život, postoji i naša nada " tvrdi Julesov otac Philippe Bianchi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.