Ricciardo: Vjerujem u dobar rezultat

Australac ponovo ispred Vettela

Ricciardo: Vjerujem u dobar rezultat

Daniel Ricciardo je po drugi put ove sezone uspio pobjediti Sebastiana Vettela, ali ne i Lewisa Hamiltona. Nakon današnjih kvalifikacija, Australac očekuje naravno Mercedes na vrhu poretka, ali vjeruje da on i njegova ekipa mogu parirati.

" Lično ja bih volio da i sutra pada kiša. Mercedes je i dalje brz, ali ja mislim da smo mi kao ekipa napravili jedan korak naprijed. Još neke stvari se moraju posložiti, prije svega po pitanju performansi, kako bi parirali Mercedesu, ali u ovom trenutku to nije moguće. Moram priznati da sam imao manjih problema, nisam očekivao da ću na kraju završiti kao drugi, ali nas je izvukao posljednji set intermediate guma, tako da sam na kraju itekako zadovoljan " istakao je Ricciardo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.