Rosbergu pole pozicija na VN Evrope, Hamilton podbacio

Zanimljive kvalifikacije u Bakuu

Rosbergu pole pozicija na VN Evrope, Hamilton podbacio

E. Čaušević

Vozač Mercedesa, Nico Rosberg, osvojio je danas pole poziciju za sutrašnju utrku za Veliku nagradu Evrope u Bakuu.

Rosberg je danas bio odličan tokom cijelih kvalifikacija i na kraju je zasluženo stigao do pole pozicije. Nijemac je do prvog mjesta stigao u vremenu od 1:42.758.

Drugi će sutra startati Sergio Perez koji je danas u kvalifikacijama za Rpsbergom zaostao 757 stotinki. Treće mjesto pribalo je Danielu Ricciardu koji je imao identično vrijeme kao Sebastian Vettel. Ipak, vozač Red Bulla će startati sa trećeg mjesta jer je prvi postavio to vrijeme.

Raikkonen je uspio zauzeti peto mjesto, dok je aktueni prvak Formule 1 Lewis Hamilton današnje kvalifikacije podbacio zbog problema u trećem krugu kvalifikacija. Britanski vozač sutrašnju utakmicu startat će sa desete pozicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi