Stoner u Valenciji vozi posljednju utrku Moto GP karijere

Casey Stoner želi oproštaj u velikom stilu

Stoner u Valenciji vozi posljednju utrku Moto GP karijere

Ovogodišnje finale Moto GP sezone u Valenciji će svjedočiti oproštaju dvostrukog prvaka u ovoj kategoriji.

Australac je u maju ove godine šokirao javnost najavom svog odlaska iz takmičenja na kraju ove sezone.

 

" Ovaj sport se promijenio do te mjere da više ne uživam u njemu. Nemam više istu strast kao nekad i najbolje da se sad povučem", rekao je Stoner.

 

Hondin vozač je svoju odluku najavio ranije tako da bi njegov tim mogao na vrijeme pronaći njegovu zamjenu. Stoner je u vrijeme objavljivanja njegove odluke bio na prvom mjestu poretka sa jednim bodom ispred Lorenza, zatim je doživio strašan pad u Indianapolisu zbog kojeg je bio prinuđen odsustvovati sa tri utrke.

 

" Valencija bi trebala biti dobra za mene, ne tako dobra kao Phillip Island, ali uvijek sam bio uspješan tamo."

 

Stoner je već potvrdio treće mjesto u prvenstvu. Pobjeda u Valenciji bi bila 39 u karijeri, a njome bi se u ovoj sezoni izjednačio sa Lorenzom i Pedrosom koji imaju šest pobjeda.

 

Australac je prvu pobjedu u Valenciji ostvario 2003. godine u klasi 125cc, dok je prošle godine isto tako bio prvi i to za 0.015 sekundi ispred Bena Spiesa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.