Tri kandidata za naslov
Detalj sa utrke 500 milja Indianapolisa

Rasplet u Indy Car Seriji

Tri kandidata za naslov

M. Maksimović

Američki Indy Serija je stigla do samog kraja. U subotu je na rasporedu posljednja od 17.utrka koja će se voziti na Floridi. Posljednja utrka je vožena u Japanu, a Scott Dixon je ostvario pobjedu ispred Daria Franchittija i trećeg Grahama Rahala.

Na vrhu je u ovom trenutku gužva jer prvoplasirani Scot Dixon na kontu ima 570 bodova, dok je samo pet bodova ispod njega Dario Franchitti na drugom, a treći Ryan Briscoe ima 562. U osam bodova imamo tri vozača od kojih vodeći Australac, Scott Dixon ima najbolja iskustva sa stazom u Homesteadu.
Još 2003.godine Scott Dixon je na ovoj stazi ostvario pobjedu ispred Gila de Ferrana i Hélio Castronevesa, dok je pet godina kasnije opet Australac prvi, ovaj put su mu društvo na postolju pravili Marco Andretti i Dan Wheldon

Ove sezone je Dixon do sada ostvario pet pobjeda, 11 puta je ostvario plasman među pet najboljih, a 13 puta među deset. Prvu pobjedu je ostvario u Kansasu, drugu u Milwaukeeju, pa onda u Richmondu, Kentuckyju i na kraju u Japanu.

Škot Dario Franchitti ima pobjedu manje, ali je zato ostvario jedan plasman više od Dixona unutar pet najboljih. Ono što na ruku ide Franchittiju jeste činjenica da je sedam godina stariji od Dixona.Ryan Briscoe ima tri pobjede, ali se može pohvaliti činjenicom da je svih 16 utrka završio

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.