U McLarenu pripremaju teren za dolazak Alonsa

McLaren poput Ferrarija puno toga mijenja

U McLarenu pripremaju teren za dolazak Alonsa

McLaren je na sličan način kao i Ferrari krenuo slagati kockice za narednu sezonu. Još ranije u ekipu je stigao Peter Prodromou koji je preuzeo ulogu šef inženjeringa i koji će biti zadužen za razvoj novog aerodinamičkog paketa.

Prodromou stiže u McLaren iz Red Bulla gdje je bio šef aerodinamike i desna ruka Adriana Neweya, pa Ron Dennis, Eric Boullier i ostatak ekipe vjeruju kako će neke uspješne Red Bullove koncepte prenijeti na novi bolid njegove sadašnje ekipe.

" Mogu biti zadovoljan jer smo bili brži od Red Bulla i Ferrarija u Brazilu, što je dobro, ali nije nama to dovoljno. Važno je da hvatamo pravi zalet, vjerujem da je vrijeme da krenemo uzlaznom putanjom " mišljen ja Eric Boullier.

Ono što još uvijek nije potvrđeno, jeste dolazak Fernanda Alonsa i ostanak jednog od dvojice vozača, Buttona koji je u Brazilu bio vrlo dobar i Magnussena koji je s obzirom da je ovo njegova prva sezona opravdao očekivanja. Pored toga McLaren je već sada otpustio određen broj tehničara, između ostalog i Douga McKiernana, šef aerodinamike. Onog trenutka kada Alonso zvanično postane vozač McLarena, 15- tak ljudi iz Fernandovog tabora će krenuti zajedno sa Špancem. U novom timu bi se trebali naći Andrea Stella, Massimo Riviola pa i Edoardo Brosca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti