Valentino Rossi pohvalio stazu u Australiji

Italijan se osvrnuo na kvalitet staze

Valentino Rossi pohvalio stazu u Australiji

Vozačima koji su do sad pohvalili Phillip Island, pridružio se danas i Valentino Rossi koji je naglasio da je ova staza jedinstvena. VN Australije se vozi ovog vikenda i to je posljednja utrka pred finale u Valenciji.

Rossi je ovih dana kritikovao takmičenje govoreći da je dosadno i za promjenu ove sedmice, rekao je da mu se dopada staza.

 

" Phillip Island je uvijek posebna staza", rekla je zvijezda Ducatija.

 

" Staza je veoma brza i blizu je mora, koje se otvara ispred vas nakon glavne ravnine. Ovu stazu svaki vozač mora voljeti. Vožnja tamo uzrokuje mnogo zabave. Prošle godine smo ovje imali jedan težak vikend, tako da ćemo se morati posebno potruditi da se ovog puta bolje pokažemo. 

 

" Isto tako vjerujem da neće biti nevrijeme, zato očekujem atraktivnu utrku. Moramo dati sve od sebe", izjavio je legendarni Italijan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti