Vettel: Zadovoljan sam rezultatom u kvalifikacijama

Danas utrka za VN Kanade

Vettel: Zadovoljan sam rezultatom u kvalifikacijama

E. Čaušević

Sinoć su održane kvalifikacije za Veliku nagradu Kanade, a pole poziciju osvojio je vozač Mercesesa Lewis Hamilton.

Hamilton je ponovo bio najbrži na stazi, te će večeras startati sa prve pozicije u Kanadi. Iza njega je njegov timski kolega Nico Rosberg, dok je treće mjesto u kvalifikacijama osvojio vozač Ferrarija Sebastian Vettel.

Njemački vozač je nakon kvalifikacija izjavio da je zadovoljan trećim mjestom u kvalifikacijama, ali da je moglo i bolje da je vozio bolje u posljednjem krugu.

"Nakon što sam bio najbrži na slobodnom treningu pomislio sam da je moguće da dođem do pole pozicije. U posljednjem krugu sam bio nešto lošiji, ali sam zadovoljan trećim mjesto. Sve u svemu, sretan sam kako su protekle ove kvalifikacije", rekao je Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi