Borac i Željo već u osmini finala

Kup Bosne i Hercegovine

Borac i Željo već u osmini finala

E. Škorić, foto: A. Balić

U prostorijama hotela "Evropa" danas je održan žrijeb parova osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Finalisit prošlogodišnjeg Kupa Bosne i Hercegovine, Borac i Željezničar u dvomeču će odmjeriti snage u osmini finala. Plavi imaju priliku revanširati se Banjalučanima za poraz u finalu.

Široki Brijeg će najprije u goste kod prvoligaša Omladinca u Mionicu, dok Sarajeva također čeka lakši posao. Naime, Borod tim će odmjeriti snage sa Slobodom iz Novog Grada. Zrinjski igra sa Proleterom iz Teslića, dok tuzlanska Sloboda u prvoj utakmici gostuje u Gradišci kod Kozare.

Duel premijerligaša gledaćemo u Zenici. Čelik, naime, u prvom meču osmine finala dočekuje Slaviju.


Parovi osmine finala Kupa BiH:

Borac - Željezničar
Omladinac Mionica - Široki Brijeg
Proleter (T) - Zrinjski
Čelik - Slavija
Kozara - Sloboda Tuzla
Sarajevo - Sloboda Novi Grad
Olimpik - UNIS Vogošća
Leotar Branitelj

Podsjetimo da se u osmini finala igraju dvije utakmice, a prve na programu su 29. septembra, dok će uzvratne utakmice biti 6. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.