Fortuna nadigrala Želju i plasirala se u finale

Završnica ženske lige

Fortuna nadigrala Želju i plasirala se u finale

Samir Mlaćo

Nakon što su nešto ranije u prvom polufinalnom susretu snage odmjerile nogometašice Iskre iz Bugojna i Salt City iz Tuzle (6:0), poznat je i drugi putnik za finale završnice Prve ženske lige Federacije BiH koja se odigrava u Bugojnu.

Radi se o nogometašicama Fortune iz Živinica koje su sa visokih 4:0 (0:0) savladale Željezničar 2011 iz Bosanske Krupe.

Prvo poluvrijeme donijelo je neizvjestan meč u kojem vrijedi izdvojiti priliku kada je gol Željezničara 2011 spasila prečka, ali pogodaka nije bilo.

U 50.minuti na asistenciju iskusne Sabine Pehić-Ovnović Merima Aljić matira golmanicu Željezničara Dijanu Kurtović za veliko slavlje svojih saigrača, a samo tri minute kasnije bilo je 2:0. Uz dosta sreće udarac Selme Omerović ponovo odsjeda iza gola Kurtovičke.

U 75. minuti ponovo Merima Aljić trese mrežu gošći za 3:0, a konačan rezultat postavila je Vildana Hodžić pred sami kraj susreta.  

Treba istaći da završnica u Bugojnu proteče u sjajnoj atmosferi i odličnoj  organizaciji tehničkog organizatora ŽNK Iskra Bugojno, uz nazočnost čelnika Nogometnog saveza Federacije naše zemlje.  

Sutra će u susretu za treće mjesto sa početkom u 10 sati snage odmjeriti ŽNK Željezničara 2011 i Salt City Tuzla, dok je u 12 zakazan finalni susretu u kojem će snage odmjeriti ŽNK Iskra Bugojno i ŽNK Fortuna Živinice.

ŽNK Fortuna Živinice : ŽNK Željezničar 2011 4:0 (0:0)

ŽNK Fortuna Živinice: Omerović, Milkunić, Halilović, Butković, Aljić, Iljkić, Žunić, Durić, Omerović, Pašalić, Pehić-Ovnović. Trener: Mirnes Aličić.

ŽNK Željezničar 2011: Kurtović, Đulkić, Džafić, Hasanović, Sekačić, Goretić, Harbaš, Balčinović, Avdić, Suljić, Mujagić. Trener: Kemal Kahrić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti