Gosti bolji u duelu dvije Sloge

2. liga FBiH - Grupa Jug

Gosti bolji u duelu dvije Sloge

M. Skaka

U 11. kolu Druge lige FBIH Ljubuška Sloga je na Babovcu poražena od imenjaka iz Uskoplja.

Izabranici Ibre Zukanovića dobro su otvorili utakmicu i već u 10. minuti poveli preko Grubeše. Do poluvremena se igralo otvoreno sa obje strane ali bez golova. U drugom dijelu Ljubušaci ubacuju u veću brzinu i kreiraju prilike preko Bezera, Bulića i Jelčića ali bezuspješno. Gosti su se povukli i pokušali par puta iznenaditi iz kontre ali napadači i jednog ni drugog tima danas nisu bili raspoloženi. Sumnjiva situacija u posljednoj minuti susreta kada je u šesnaestercu domaćih srušen kapetan Vučić nije okarakterizirana kao kazneni udarac.

Drugi ljubuški klub Bigeste je bez 5 standardnih igrača teško stradao na gostovanju u Čitluku gdje je od vodećeg Brotnja poražen sa visokih 8:0.

Susret između Klisa i Igmana prekinut je nakon što je za prekršaj Turkovića  pokazan crveni karton, a na terenu izbila velika gužva. Odluku o ovom susretu donijeće takmičarska komisija.

Troglav je neočekivano izgubio bodove u Kupresu, čime je smanjio šanse za jesenjeg šampiona, dok je NK Posušje savladao Turbinu sa 2:1. Moatarska Lokomotiva bila je sigurna na svom terenu slavivši nad Višićima sa 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.