Jagodić: Naša želja za svih šest bodova je iznad svega

Mladi Zmajevi protiv Grčke i Njemačke

Jagodić: Naša želja za svih šest bodova je iznad svega

Edmir Škorić

Kvalifikacijske susrete u narednim danima igra i U-21 nogometna reprezetnacija Bosne i Hercegovine.

Pred izabranicima Vlade Jagodića dva su najteža ispita. Mladi Zmajevi će u petak ugostiti Grčku na Koševu, a tri dana kasnije stiže favorit Njemačka. Nijemci su nas teško, rezultatom 3:0, porazili kada smo im gostovali, dok smo Grke iznenadili i slavili s 1:0.

 

Sada svi očekuju šest bodova iz tog dvomeča, kako bi zaržali šanse da izborimo dodatno doigravanje za odlazak na Prvenstvo. Naši momci bi teoretski osigurali drugo mjesto i s jednim osvojenim bodom, ali...

 

"Naše želje mnogo su veće od jednog boda. Iz tog razloga nam je prva utakmica s Grčkom ulaznica za meč protiv najjače ekipe u grupi. Iznad svega ostalog nam je potreba za osvajanjem maksimalnih šest bodova. Imamo, eto, priliku da sami o sebi odlučujemo", izjavio je selektor Jagodić, koji je još dodao da su svi igrači zdravi i spremni, a početni sastav, kojeg planira suprostaviti Grcima, objavit će nakon večerašnjeg treninga.

 

"Vjerujemo da će to biti tvrda utakmica. Znamo šta nam ona donosi. Igrat ćemo napadački", istakao je Nemanja Bilbija, nogometaš Vojvodine iz Novog Sada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.