Ješić: Kakav god rezultat bio, nećemo bježati od navijača

Trener FK Sarajevo pred Slobodu

Ješić: Kakav god rezultat bio, nećemo bježati od navijača

T. Hebib, foto: T. Hebib

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo danas je održana konferencija za medije na kojoj se prisutnim novinarima obratio srbijanski trener Miodrag Ješić. 

Aktuelni bh. prvak će u susretu 14. kola BHT Premijer lige BiH ugostiti vodeću Slobodu, a Ješić je branim riječima govorio o tuzlanskom klubu i svjestan je o kakvom protivniku se radi. 

"Znamo ko nam dolazi u goste, lider na tabeli. Analizirali smo protivnika i potrudit ćemo se da dođemo do dobrog rezultat. Svakog protivnika poštujemo, ali nema straha. Nikoga nećemo potcijeniti, ali i ne precijeniti, tako da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu", kazao je Ješić.

Ješić ne smatra da je Sloboda iznenađenje u novoj sezoni.

"Svi kažu da je Sloboda iznenađenje, ali ja ne smatram tako. Tuzlaci su dobro iskoristili prijelazni rok, trener je ostao, a rezultati dovoljno govore. Sloboda je na pravom putu i nisam iznenađen liderskom pozicijom", jasan je trener Sarajeva.

Sarajevo ove sezone ima velikih problema sa povredama, a prisutni su i pred utakmicu sa Slobodom.

"Nikako da prevaziđemo povrede, problemi su sve veći. Radovac i Ikande vjerovatno neće igrati. Do srijede ćemo Ikandea pokušati spremiti", kazao je Ješić i potom najavio promjene u sastavu.

"Bit će promjena u početnom sastavu, ali i među 18 odabranih igrača. Neke smo primorani izvršiti zbog povreda, a neke zbog drugačijih zamisli."

 Ješić se u svom obraćanju osvrnuo i na loše rezultate Sarajeva.

"Nema opravdanja za oscilacije, stručni štab preuzima odgovornost. Ušli smo u situaciju gdje moramo pokazati pravo lice, radimo na ispravljanju grešaka i mislim da ćemo u narednom periodu biti sve bolji i sigurniji. Dužni smo navijačima bolje igre i rezultate. Svi ćemo zajedno pružati svoj maksimum i na kraju utakmice ići pozdraviti navijače, moramo se truditi da zaslužimo aplauz. Nećemo bježati i saginjati glave kakav god rezultat bio", dodao je. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, utakmica između Sarajeva i Slobode igra se u nedjelju od 13:00 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.