Jusić: Mnogo smo u boljoj poziciji nego prošle sezone

Defanzivac Čelika za SportSport.ba

Jusić: Mnogo smo u boljoj poziciji nego prošle sezone

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika na Zlatiboru bruse formu pred početak prvenstva od kojeg imaju velika očekivanja, kako rukovodstvo kluba, stručni štab igrači, a najviše navijači koji su uvjereni da će naredna sezona Premijer lige biti u znaku kluba s Bilinog polja.

Emir Jusić defanzivac kojeg je u ovom prelaznom roku želio Željezničar, ostao je u Čeliku i potpisao novi ugovor pokazavši da su mu Zenica i Čelik na prvom mjestu, te da nije slučajno u posljednje dvije sezone bio kapiten i dokapiten ekipe.

Sjajni 27-godišnji stoper je za naš portal podijelio utiske sa priprema na Zlatiboru, gdje Zeničani kuju planove i pripremaju se za pohod na vrh tabele u narednoj sezoni.

"Stvarno smo svi prezadovoljno kako uslovima tako i radom koji je sigurno na vrhunskom nivou. Atmosfera u ekipi je na visokom nivou i maksimalno smo koncentrisani i želimo da budemo što spremniji za predstojeću sezonu. Mi smo sada se može već kazati u mnogo boljoj poziciji nego prošle sezone, kada nismo imali kostur ekipe i bilo je potrebno vrijeme da se svi igrači uklope u ekipu, te da krenu i rezultati koje smo imali posebno kada je u pitanju drugi dio prošle sezone", kaže stameni stoper crno-crveni.

Ekipa je ostala na okupu, klub se kvalitetno pojačao i na stoperskim pozicijama

"Došli su nam Jakupović i Gojković sjajni mladi igrači, reprezentativci koji će nadam se donijeti dodatni kvalitet u ekipi. Svi smo mi igrači jednaki na pripremama i valja nam se boriti za mjesto u ekipi. Zdrava konkurencija u timu je pozitivna za ekipu jer nijedan igrač ne smije da se opusti i da pomisli da je nezamjenjiv. Nadam se da će nam se u narednim danima priključiti i Kajkut, te vezni igrač o kojem je trener govorio kako bi u prvenstvo ušli mnogo jači nego što je to bio slučaj u prošloj sezoni. Čeka nas dugo prvenstvo i borba na dva fronta, tako da je svaki kvalitetan igrač dobrodošao kako bi pojačao konkurenciju", ističe za naš portal Jusić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Može li se konačno ponos grada Zenice boriti za titulu prvaka

"Ja sam po prirodi optimista i sa ovakvim radom i ozbiljnošću kako rukovodstva, tako i trenera, te igrača vjerujem u dobru sezonu i borbu za vrh. Da li ćemo osvojiti titulu ili kup to je veoma teško prognozirati, ali naravno da ćemo se boriti do posljednjeg kola i do posljednje minute kao što je to bio slučaj u prošloj sezoni. Čelik je napravio iskorak u svakom smislu i o klubu se mogu čuti samo pozitivni komentari u našoj državi što nije prije bio slučaj. Ovo je veliki klub sa armijom navijača i mi ćemo kada su u pitanju igrači učiniti sve da ih obradujemo", završio je razgovor za SportSport.ba Emir Jusić dijete Čelika, igrač sa preko 100 nastupa u crno-crvenom dresu i komadant odbrane Zeničana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.