Maksimović: Pobjeda protiv Metalleghea bi nam mnogo značila

Fudbaler Mladosti DK pred meč sa Metallegheom

Maksimović: Pobjeda protiv Metalleghea bi nam mnogo značila

D. Vejo

Fudbaleri Mladosti Doboj - Kakanj u sklopu 5. kola Lige za opstanak prvenstva BiH gostovat će u Banjaluci, ekipi Metalleghea.

Husref Musemić i njegovi izabranici u ovaj susret ulaze nakon poraza od Sarajeva u polufinalu Kupa BiH (3:2) na Koševu, te će im ovo biti sjajna prilika da poprave utisak. 

"U subotu očekujemo pozitivan rezultat. Smatram da bi pobjedom protiv Metalleghea sigurno obezbjedili opstanak. Svi smo spremni, motivisani i željni dokazivanja. Atmosfera u timu je na zavidnom nivou", izjavio je za SportSport.ba fudbaler Mladosti DK, Dejan Maksimović.

Maksimović je u svim takmičenjima do sada za Mladost postigao ukupno osam golova, od čega je pet u prvenstvu te tri u Kupu Bosne i Hercegovine.

Njegove partije u najelitnijem takmičenju u državi, zapale su za oko i kod inostranih klubova.

"Nekoliko klubova je pokazalo interesovanje. Međutim, još uvijek je rano da pričam o tome. Fokusiran sam na prvenstvo i pozitivne rezultate sa svojim timom", poručuje Maksimović.

Utakmica između Metalleghe i Mladosti DK igra se u subotu od 17 sati na Gradskom stadionu u Banjaluci.

U dosadašnoj karijeri, Maksimović je branio boje gradiške Kozare, bijeljinskog Radnika s kojim je imao mnogo uspjeha, te na koncu Mladosti Doboj - Kakanj.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi