Marinović: Svjesno smo prepustili inicijativu Zrinjskom

Trener Borca o derbiju

Marinović: Svjesno smo prepustili inicijativu Zrinjskom

O. Lekić

Banja Luka baš ne 'leži' fudbalerima Zrinjskog koji su u ovom gradu upisali šesti uzastopni poraz. Znali su u taboru Borca da aktualeni prvak ne pamti kad je sa Gradskog stadiona odnio sva tri boda, pa su taktički inicjativu prepustili gostima.

"Svjesno smo im prepustili inicjativu, a mi smo šansu vrebali iz kontri i jednu takvu smo iskoristili u početku drugog poluvremena. Znali smo da ovakav Zrinjski možemo da pobijedimo jedino na taj način. Većim posjedom lopte to ne bismo mogli da uradimo. Ovako bodovi se pišu i pamte, a taktika i igra zaboravljaju. Zadovoljan sam", ne krije trener Borca Vinko Marinović.

Tim iz Banje Luke u narednom kolu gostuje Radniku u Bijeljini gdje će imati priliku da upišu i treću uzastopnu pobjedu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti