NATO "zabranjuje" dolazak Manijaka na Tušanj?

Problemi pred subotnji derbi u Tuzli

NATO "zabranjuje" dolazak Manijaka na Tušanj?

S. Mlaćo

Od 25. do 29. septembra na području Tuzlanskog kantona održati će se velika vježba NATO-a.

Kako saznajemo, u vježbu će biti uključeni svi kapaciteti MUP-a TK i Civilne zašite, pa je organizovani dolazak navijača Željezničara na subotnji meč 9. kola protiv Slobode pod znakom pitanja.

Iz tuzlanskog kluba se svim silama trude da utakmicu organizuju što bolje, pa će u tu svrhu danas i sutra održati sastanak sa predstavnicima MUP-a. 

No, s obzirom da se o radi o jednoj od najvećih vježbi NATO Saveza na ovim područjima koje su od velikog značaja i za samu državu veliko je pitanje da li će MUP Tuzlanskog kantona imati ljudskih kapaciteta za prijem navijača iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve će biti jasnije danas, najkasnije sutra, a kako neslužbeno saznajemo zbog važnosti vježbe svi pripadnici MUP-a TK koji su godišnjem ili bolovanju će biti povučeni sa istih.

Prema dosadašnjem planu susret između Slobode i Željezničara odigrat će se u subotu sa početkom u 19 sati, a vrijedi istaći da je u Nogometni savez BiH stigla preporuka od MUP-a Tuzlanskog kantona za odgodu ovog meča ili zabrane dolaska gostujućih navijača, ali iz Saveza su nam potvrdili da će se utakmica igrati u ranije predviđenom terminu. Odluku o zabrani dolaska gostujućim navijačima prema pravilima može donijeti samo MUP.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi