Nedžad Koldžo uručio ček za izgradnju istočne tribine

Održana press konferencija

Nedžad Koldžo uručio ček za izgradnju istočne tribine

Samir Mlaćo

Danas je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana press konferencija FK Željezničar na kojoj je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo uručio ček od 100.000 KM za izgradnju istočne tribine stadiona Grbavica. 

Prisutnim medijima su se obratili upravo načelnik Nedžad Koldžo, direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak i član Upravnog odbora tog kluba Almir Hadžiosmanović. 

"Ja se zahvaljujem prije svega na dobrodošlici, a danas sam u prilično prijatnoj ulozi s obzirom da smo mi u Općini Novo Sarajevo  još prilikom usvajanja budžeta predvidjeli određena sredstva za pomoć u rekonstrukciji stadiona Grbavica. Zajednički smo radili na tome, imali mnogo problema, te smo na osnovu toga predvidjeli i finansijska sredstva koja nisu mala. Radi se o iznosu do 100.000 KM, a to je jedan od projekata razvoja sporta u Kantonu Sarajevo. Podsjetit ću da smo finansirali rekonstrukciju reflektora i uradili čitav niz projekata, uključujući rekonstrukciju svlačionica kako na glavnom tako i pomoćnom terenu", kazao je načelnik Koldžo.

"Mislim da smo sa ovom finansijskom injekcijom svi bliži tom cilju. Trenutno smo u fazi pripreme budžeta za 2017. godinu i sigurno je da ćemo i dalje biti u ovom projektu. Željezničar nije samo klub od interesa za Novo Sarajevo, već za za sve Općine, Kanton ali i Federaciju", dodao je Koldžo.

"Želim da načelniku poželim dobrodošlicu, a sve ovo danas je potvrda da će Općina Novo Sarajevo biti jedan od glavnih parntera u izgradnji stadiona. Naravno pored naših vjernih navijača kojima teško iko može  konkurisati, a mi smo blizu brojke od 400 prodatih desetogodišnji ulaznica. Mi danas u klubu imamo kapacitete koje mogu da iznesu projekat izgradnje stadiona, a stadion gradi Željina porodica. Općina Novo Sarajevo i načelnik Koldžo su dio te porodice", kazao je član Upravnog odbora FK Željezničar Almir Hadžiosmanović. 

Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak također se obratio medijima.

"U veoma kratkom vremenu započeli smo dva projekta. Prvi projekat je bio "Kupi stolicu za evropsku Grbavicu" koji smo vrlo brzo završili, a drugi je izgradnja istočne tribine. Nadam se da ćemo ispoštovati obećani rok, a to je 5. mart ove godine. Sve ovo se dešava uz veliku podršku administracije općine Novo Sarajevo i ovom prilikom želim da se zahvalim načelniku Koldži. Svi naši projekti se vide i oni su transparentni", dodao je Šiljak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon uručivanja čeka, delegacija je obišla radove na istočnoj tribini Doline ćupova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi