Nemanja Matić u BiH odigrao humanitarnu utakmicu

Veliko srce zvijezde Chelseaja

Nemanja Matić u BiH odigrao humanitarnu utakmicu

Dragocjeno vrijeme koje provodi na pauzi Nemanja Matić je iskoristio da posjeti BiH, tačnije Opštinu Rudo. 

Zvijezda Chelseaja i reprezentacije Srbije nakon naporne pauze prihvatio je poziv prijatelja da dođe u Rudo i odigra humanitarni meč na kojem su se prikupljala sredstva za bivšeg golmana Strahinju Jojevića, koji je prije dvije godine povrijeđen u saobraćajnoj nesreći. 

Iako je ulaz na stadion "Miran Mićo Mandić" bio slobodan, da su zahvaljujući humanistima prikupljena značajna finansijska sredstva za medije u Republici Srpskoj je potvrdio i direktor Javne ustanove za turizam i sport Rudo Vladimir Bradonjić. 

"Svaki od 1.000 gledalaca je dao prilog, koliko je ko mogao. Svi su došli da pomognu, ali i da na djelu vide jednog od najboljih veznih nogometaša na svijetu", izjavio je Bradonjić i potom nastavio:

"Matić je igrao 55. minuta. Dugo je trajao aplauz kada je napuštao teren, bila je i bakljada, a pripremili smo mu doček kakav zaslužuje. Obišao je prostorije našeg kluba koje su izgrađene po UEFA standardima, bio je oduševljen i nije mogao vjerovati da igramo u trećem rangu takmičenja. Pored utakmice, on je išao na vožnju brodom, oduševio se kanjonom i prirodom. Sve je trajalo tri sata, poslije toga smo otišli na zjednički ručak i zaista je bio prezadovoljan. Proputovao je čitav svijet, ali oduševio se naim malim mjestom", istakao je.

Matić je u humanitarnoj utakmici predvodio fudbalere Vrela iz Uba, a zajedno sa svojim saigračima je na kraju poražen od Rudog rezultatom 5:1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti