Noa Petričko najmlađi član FK Sarajevo

Noa Petričko najmlađi član FK Sarajevo

M. Šljivak

Noa Petričko najmlađi je član Fudbalskog kluba Sarajevo. Ovaj mališan rođen je 9. oktobra tekuće godine u Zagrebu, a bijela članska kartica već je na putu ka njemu.

Razlog zbog kojeg Noa već navija za Sarajevo datira još iz vremena bivše Jugoslavije. Naime, Noa Petričko praunuk je jednog od najstarijih igrača Fudbalskog kluba Sarajevo, Marcela Žigantea, koji je rođen 1929. godine, a čijih se nastupa u bordo dresu sjeća veliki broj starijih navijača ovog  kluba.

Marcel Žigante rođen je 1929. godine u Rijeci, a u Fudbalski klub Sarajevo stiže u jesen 1949. godine, kao veliko pojačanje. Na svom prvom zvaničnom nastupu u bordo-bijelom dresu, Žigante je postigao gol na utakmici protiv Jedinstva u sklopu Kupa.

Do 1956. godine, bio je standardni prvotimac i česti strijelac. U periodu od 1950. godine do njegovog odlaska iz kluba, bio je četvrti strijelac, odmah iza Živkova i braće Lovrić. U dresu Sarajeva Marcel Žigante je nastupio više od 180 puta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.