Olimpic propuštaju Ribić i Popović, Lakičević još upitan

"Bolnica" u Čeliku nakon jučerašnje kontrolne utakmice

Olimpic propuštaju Ribić i Popović, Lakičević još upitan

Dino Kurbegović

Nogometaše Čelika u subotu očekuje još jedan derbi susret nakon utakmice protiv Borca na Bilinom polju. 

U Zenicu stiže sarajevski Olimpic uvijek nezgodan za domaćine posebno kada su u pitanju utakmice na Bilinom polju.

Ono što može zabrinuti trenera Vladu Jagodića pred utakmicu sa najmlađim sarajevskim premijerligašem je povreda dvojice igrača u jučerašnjoj kontrolnoj utakmici protiv Busovače.

Mladi ofanzivci Haris Ribić i Marin Popović nakon neopreznih startova igrača Busovače napustili su teren u drugom poluvremenu. Ribiću je danas već stavljena langeta na nogu i on će sigurno propustiti utakmicu protiv Olimpica, dok je Popović dobio udarac u list noge i jutros nije trenirao, te je njegov nastup pod velikim znakom pitanja. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim pomenute dvojice Slobodan Lakičević još uvijek trenira odvojeno od ekipe, dok će kapiten Kenan Horić sutra nakon što nije trenirao tri dana zbog povrede priključiti se ekipi i vjerovatno biti u postavi za utakmicu protiv Olimpica. Kada je u pitanju veznjak Stipe Barać on je jučer odigrao drugo poluvrijeme i sigurno je da će biti spreman za najmanje poluvrijeme protiv sarajevskog kluba.

Sigurno mnogo briga za trenera Vladu Jagodića koji u subotnjoj utakmici "mora" izvesti pobjedničku postavu jer bi eventualno novo rasipanje bodova na Bilinom polju već na početku prvenstva udaljilo Čelik od borbe za vrh tabele.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.