Menadžer Željezničara

Osim: Dolazak Tana u Sarajevo je plus za bh. sport

Amar Osim, menadžer FK Željezničar, govorio je o aktuelnim temama u klubu s Grbavice, te o dolasku Vincenta Tana u ekipu Sarajeva.

Željo će pripreme za drugi dio sezone početi u subotu, a Osim se nada kako će na kraju aktuelni bh. prvak prvi proći kroz cilj i odbraniti šampionsku titulu...

"Manje kola znači manje prilike za popravni. Čudno je za sve klubove takmičiti se u nekoj sezoni koja je kraća nego inače. Vidjećemo ko će se bolje snaći.  Nadamo se da ćemo mi ovu prednost, uz dobre pripeme, uspjeti odbraniti i nadam se na kraju proći prvi kroz cilj. Nismo imali takve ambicije na početku sezone, ali kad smo već to zaslužili, učinićemo sve kako ne bi ispustili prednost. Pokušaćemo biti makismalno ozbiljni i organizovani. Nadam se da će to biti dovoljno", rekao je na početku razgovora Amar Osim.

Željezničar je u ovoj sezoni imao dosta problema s povredama. Zolotić, Čolić i Kvesić su imali teške povrede, a zasad je samo Zolotić spreman za povratak, tvrdi Osim.

"Zolotić je najbliže normalnom stanju. Faliće mu ritma, jer nije dosta igraju. On će to brzo kompenzirati, jer je uvijek imao dobra pluća, dobru fizičku spremu. Što se tiče druge dvojice, tu je složenija situacija. Obojica imaju problema sa fleksibilnošću zgloba. To je normalno u ovom stanju. I oni će nadam se za dva mjeseca konkuristati za tim".

Plave je napustio Dželaludin Muharemović,  direktor kluba, ali Osim vjeruje kako će i dalje imati saradnju s njim.

"On je jako važna karika svih ovih godina u funkcionisanju kluba. Jako dobro zna šta je fudbal, šta je važno i nevažno. Nećemo ga lako nadomjestiti. Svako ima svoju sudbinu. On je dragocjen za klub i to nije razloga da ne surađujemo na drugim poljima".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim smatra veoma pozitivnim dolazak Vincenta Tana u FK Sarajevo.

"U situaciji u kojoj je naš sport, dobra je stvar da uloži neki novac. Bez obzira što ulaže samo u FK Sarajevo, to je plus za bh. fudbal, ja to tako doživljavam. Sve se manje ulaže u sport i to treba pozitivno gledati. Ne treba govoriti, pare idu u Sarajevo, to je naš konkurent. Taj novac će se ovdje vrtiti", rekao je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.